Space Between

In juni 2011 kwam ik in contact met Alexandra Helminger, toen een tweedejaarsstudente aan de Antwerpse Modeacademie. Alexandra had net haar eindwerk voor het tweede jaar af, en had nood aan degelijke foto’s om in het begeleidende drukwerk te steken. Voor mij een uitgelezen kans om een discipline van de fotografie te verkennen waar ik weinig ervaring mee heb!

 

 

 

Hoewel de kern van de opdracht natuurlijk het maken van een modeshoot was, had de hele reeks ook een meer vertrouwd kantje: ruimte.

 

 

 

De idee achter de kledingontwerpen vertrok vanuit de persoonlijke ruimte rondom iedere persoon, en de zoektocht van de individu naar een plaats in de hem/haar omringende ruimte.

 

 

 

Om dit aspect te benadrukken, plaatsten we het model in een lege ruimte met zo weinig mogelijk afleidende details en zo veel mogelijk licht.

 

 

 

Met elk volgend silhouet gaat het model op zoek naar een andere plaats in de ruimte.

 

 

Tot ze uiteindelijk een plek vindt.

 

 

Zonder iemand om ze te dragen, worden de heel architecturale ontwerpen, die een duidelijke perimeter rond het model creëren, herleid tot een hoop stof.

Speciale dank voor het maken van deze reeks gaat uit naar Alexandra Helminger, die de kleren ontwierp en de ideeën aanreikte; Sietske Damman voor het transformeren van haar woonkamer in een fotostudio; Tim De Weerdt voor assistentie en bruikleen van fotomateriaal.